contact vestigingen inloggen

Advieskwaliteit

Financiële producten zoals hypotheken, leningen, verzekeringen en pensioenen zijn vaak ingewikkeld. Dit komt niet alleen door verschillen in voorwaarden, maar ook doordat u er als consument niet dagelijks mee bezig bent. Daarnaast spelen vaak wet- en regelgeving een belangrijke rol bij financiële producten. Denk aan de regels rondom het belastingvoordeel bij een hypotheek of aanvullend pensioen.

Veel mensen maken daarom gebruik van een financieel adviseur. De keuze van zo'n financieel adviseur gebeurt vaak op gevoel. De uitstraling van het kantoor, de website, verwijzing door familie of kennissen zijn vaak gehoorde redenen om voor een adviseur te kiezen. Ook beoordelingswebsites van adviseurs spelen steeds vaker een rol bij de keuze van een adviseur. Op zo'n website treft u naast een aantal objectieve kenmerken ook beoordelingen van andere consumenten aan. Het is belangrijk om na te gaan wat andere consumenten van een adviseur vinden. U vormt zich hierdoor een goed beeld van de financieel adviseur en u weet wat u kunt verwachten.

Een financieel adviseur moet zich aan de eisen van de Wet op het financieel toezicht (Wft) houden. Deze wet is opgesteld om consumenten te beschermen. Een adviseur die zich aan de eisen van deze wet houdt is vakbekwaam, heeft zijn processen goed op orde, is helder over zijn dienstverlening en kosten en als belangrijkste: hij adviseert u een financieel product dat past bij uw persoonlijke omstandigheden.

Wij laten deze advieskwaliteit periodiek door een extern onafhankelijk bureau vaststellen. Hierdoor weet u zeker dat u goed zit!

Voor meer informatie kunt u kijken op www.wftcertificering.nl/consument.

Direct geregeld!

24/7 bereikbaar

© Thoma Groep 2024